De utbildas i saluhallen
I mars flyttar Lernias restaurangutbildning in i saluhallen. Tilltaget är ett samarbete med saluhallens ägare Svenssons Krogar på uppdrag av Uppsala kommun.
- Det är väldigt många som drömmer om att bli stjärnkockar, tyvärr är det alldeles för få som gör slag i saken och utbildar sig till kock. Vår skräddarsydda utbildning inne i Saluhallen blir ett levande skyltfönster för en modern kockutbildning, som förhoppningsvis får fler att ta steget och utbilda sig till kock, säger Tomas Lindh, lärare på Lernia i en kommentar.
Eleverna får undervisning i en nyligen ombyggd och inglasad del av Saluhallen och därmed möjlighet att arbeta i en riktig restaurang- och saluhallsmiljö. I metodköket kommer förutom kockar även servitörer och kafébiträden att utbildas.
- Vi vill säkra det ständigt växande behovet av duktiga kockar i Uppsala. Här erbjuder vi en utbildning som matchar de kunskaper som krävs i ett modernt restaurangkök. På köpet får eleverna en otroligt inspirerande arbetsmiljö mitt i Uppsala, säger Martin Andersson, koncernkökschef på Svenssons Krogar.
Uppsala saluhall invigdes 1909 och ägs idag av Svenssons Krogar.