Tio restaurangfavoriter korade
Sturehof, Somm Restaurant & Wine bar, Lilla Bjers Gårdskrog, Jernruket, Ritz, Hattori Sushi Devil, Jim & Jakob och Manicini är årets bästa restauranger enligt Bookatable och restauranggästerna själva.
Priserna delas ut i tio kategorier, allt från bästa fisk- och skaldjursrestaurangen till bästa ekologiska köket, under en ceremoni på Miss Clara i Stockholm under måndagskvällen.
- Bookatable Diner Awards instiftades med utgångspunkt i att förmedla vad restauranggäster tycker och låta dem bestämma, och det är precis så det går till även idag. Diner Awards är gästernas pris då samtliga vinnare har utsetts av de recensioner och omdömen som gästerna lämnat på Bookatables hemsida. Det är just det som gör tävlingen unik i sitt slag och så otroligt uppskattad av både restauranger och gäster, säger Åsa Murphy, vd på Bookatable by Michelin i en kommentar.
Årets vinnare i Bookatable Diner Award
Bästa skandinaviska köket: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg
Bästa ekologiska köket: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
Bästa fisk- & skaldjursrestaurangen: Sturehof, Stockholm
Bästa kött- & grillrestaurangen: Jernbruket, Floda
Bästa franska köket: Ritz, Göteborg
Bästa italienska köket: Mancini, Stockholm
Bästa asiatiska köket: Hattori Sushi Devil, Stockholm
Stockholms bästa restaurang: Jim & Jacob, Stockholm
Göteborgs bästa restaurang: Somm Restaurant & Wine Bar, Göteborg
Sveriges bästa restaurang: Lilla Bjers Gårdskrog, Visby
I år hyllades även Gästernas favorit under Krogveckan 2017. Kriterierna för utnämnandet baserades på antal bokade gäster i kombination med bästa snittet på recensionerna och som vinnare stod Restaurang Timmermans 1857 i Stockholm.