23948sdkhjf

Sergelgatan ska återfå glansen

Sergelgatan, som sträcker sig från Hötorget till Sergels torg, invigdes 1959.Nu förbereder fastighetsägaren Vasakronan för renässans som bland annat handlar om fler restaurangytor.

  Sergelgatan har med åren har blivit mindre attraktiv. Kundflödena är höga men omsättningen har minskat och på kvällen när butikerna stängt upplevs stråket som lite ensligt och otryggt.

– Vi vill utveckla Sergelgatan och skapa en attraktiv plats. Vår vision är en plats som lever och där människor vill mötas, även på kvällarna. Det handlar också om att knyta ihop Sergelstan och skapa flöden av människor som rör sig på Sergelgatan, Sveavägen, Hamngatan och Malmskillnadsgatan, säger Martin Sandgärde, chef för handel Stockholm på Vasakronan. I ett pressmeddelande.

Vasakronan äger 60 procent av fastigheterna längs med Sergelgatan och har sedan länge samverkat med övriga fastighetsägare och Stockholms stad för att göra visionen till verklighet.

Fler restauranger och butiker

Martin Sandgärde förklarar att Sergelgatan har en stor potential som inte utnyttjas i dag..

Sergelgatan kantas av de fem Hötorgshusen som utgör ena sidans butiksfasader. Mellan husen finns inbyggda gångar ut mot Sveavägen.

– Den modernistiska arkitektur som fasaderna har ska vi behålla. Men samtidigt vill vi förbättra butikslösningar och synligheten ut mot gatan. De invändiga passagerna i Hötorgshusen kommer att förändras för att skapa nya butiks- och restaurangytor. Vi kommer också att glasa över utrymmet mellan första och andra Hötorgsskrapan för att skapa en trevligare miljö och bättre entréer till kontoren, säger han.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203