Kravcertifierat på Djurgården
Junibacken i Stockholm har numera en Krav-certifierad restaurang enligt nivå ett vilket betyder att minst 15 råvaror och produkter ska vara godkända enligt organisationens regler. Kaffet och en stor del av dryckerna är certifierade samt pannkakorna och köttbullarna och därtill har restaurangen initialt fokuserat på att baka med Krav-märkta och ekologiska råvaror.
– Vårt mål är att vara en medveten och hållbar restaurang. Vi vill värna om vår planet och bevara värdefulla naturmiljöer, både levande jordbrukslandskap och ett rikt vattenliv. Vi vill kunna glädja och mätta människor, stora som små, idag men också i framtiden, säger Johanna Nystedt, köksmästare på Junibacken i en kommentar.
Totalt finns drygt 1 200 Krav-certifierade, enligt tre olika nivåer, restauranger i Sverige. En stjärna betyder en andel om minst 25 procent godkända livsmedel eller 15 godkända produkter. Två stjärnor är minst 50 procent godkända livsmedeloch tre stjärnor har de restaurangs med minst 90 procent godkända livsmedel.