Diplomerade smaker
Under Exceptionell Råvaras Smakmöte 2017 diplomerades ett antal råvaror och producenter som erhållit statusen Exceptionell Råvara: Vid årets smakmöte på Torsåkers gård i Upplands Väsby förärades fem råvaror utmärkelsen Exceptionell råvara: Vaktel från Rosa Skattlådan, Linderödssvin från Närsjö Gård, Blå anka från Blekslätten Gård, Linderödsgalt från Blekslätten Gård och Mangalitzagalt från Blekslätten Gård.
Ett stort antal kockar deltog under smakmötet däribland Sébastien Boudet, Sebastian Gibrand, Henrik Norström, Magnus Johansson , Björn Frantzén, Ulrika Brydling och Sayan Isaksson. Provningsledare var Stefan Eriksson, Årets Kock 2005.
- Jag sitter med i många jurygrupper, men det är verkligen något helt annat att få möjligheten att testa så många varianter av samma råvara på samma gång och verkligen nörda ner sig i alla detaljer. Det är häftigt, säger Ulrika Brydling i en kommentar.
Provningarna delades upp på tre med ett djurslag i fokus per provning.