Här är finalisterna i Restauranggalan
16 oktober äger Restauranggalan rum för tionde gången i ordningen och under galakvällen ska inte mindre än 17 vinnare koras.
Bland många finalister finns kocken Frida Ronge, restaurang Fäviken Magasinet i Järpen, Mathias Dahlgrens Rutabaga i Stockholm, Penny & Bill i Stockholm, Raw Food i Malmö, Sturehof i Stockholm, Sjömagasinet i Göteborg, Furillen i Lärbro på Gotland och krögaren Daniel Crespi.
– I år har vi två nya kategorier Årets Bästa Bordprofil och Årets Arbetsplats. Med dessa utmärkelser vill Restauranger& Storkök poängtera det långsiktiga perspektivet och betydelsen av förebilder, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör, Restauranger & Storkök som arrangerar Restauranggalan i en kommentar.
I tre kategorier tillkännages vinnaren under galakvällen och det är i de nya kategorierna Årets Arbetsplats, Året Bästa-Bord-Profil samt i kategorin Årets Hederspris.
Finalisterna Restauranggalan 2017
Årets Barkoncept
Penny & Bill, Stockholm
Stranger – The Spirits Bureau, Göteborg
Tak, Stockholm
Årets Framtidslöfte
Fabian Olli-Johansson
Mimmi Selin
Signe Åberg
Årets Hållbara Krog
Agrikultur, Stockholm
Fäviken Magasinet, Järpen
Kalf & Hansen, Stockholm
Årets Hälsokoncept
Raw food, Malmö
Le Nom, Stockholm
Open new door, Göteborg
Årets Innovatör
Food Tech
Karma
Petter Stordalen och Frida Ronge
Årets Klassiker
Rut på Skäret, Skäret
Sjömagasinet, Göteborg
Sturehof, Stockholm
Årets Krog
Aloë, Älvsjö
Lilla Ego, Stockholm
SK Mat & Människor, Göteborg
Årets Kroginteriör
Blå tåget
Furillen, Lärbro
Malmö Saluhall, Malmö
Årets Krögare
Daniel Crespi
Erik och Nils Molinder
Nina Kristensson
Årets Kulturrestaurang
Kleins mat på Katrinetorp, Malmö
Restaurang Syltan, Vandalorum, Värnamo
Vatten, Restaurang & Kafé, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn
Årets Leverantör
Ecolab
Rational
Smörgåsbord
Årets Matsalsteam
Adam/Albin, Stockholm
Hotell Borgholm, Borgholm
Rolfs Kök, Stockholm
Årets Smakskapare
Frida Ronge, Tak, Stockholm
Lasse och Pia Schönemyr, Äkta Rök
Mathias Dahlgren, Rutabaga, Stockholm
Årets Sommelier
Benjamin Hill, Sjömagasinet, Göteborg
Emma Ziemann, Thörnströms Kök, Göteborg
Erik Schneider, L’Enotecha, Malmö