23948sdkhjf

Dags för VM för unga kockar

Han representerar Sverige i Jeunes Chefs Rôtisseur 2017 som äger rum i Frankfurt i början av september.

Årets Unga Kock Magnus Åkerström tävlar i Jeunes Chefs Rôtisseur 2017 som äger rum i Frankfurt 8 september. Då ska 22 unga kockar göra upp om titeln och pallplatserna där vinnaren bland annat får fem veckors skolning på Le Cordon Bleu och möjlighet till event och arbete utomlands.

Till vardgs arbetar Magnus Åkerström som souschef på Stadshuskällaren och förärades titteln Årets Unga Kock i februari i år.

– Siktet är såklart att vinna men jag tror att jag har goda chanser att nå topp-tre om jag inte svävar iväg från planeringen säger Magnus. Konkurrensen är stenhård och juryn bedömer smak, upplägg, metod, ordning i köket och matekonomi. Huvudråvara är lammracks. Förutom det avslöjas inget om övriga råvaror förrän i tävlingens första moment, säger Magnus Åkerström i en kommentar och lägger till att hans matlagning är nordisk med tydliga smaker och med klassiska upplägg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078