Hur hållbar är skollunchen?
Skolluncherna på menyn under Almedalsseminarium.
Varje dag serveras 1,3 miljoner portioner i skolmat i Sverige. Men hur hållbar är maten och hur enkelt är det för svenska skolungdomar att göra medvetna val?
Det är några av de frågor som kommer att avhandlas under ett lunchseminarium i Almedalen anordnat av Svensk Fågel i samarbete med Fri Köpenskap. Medverkande i samtalet kommer bland annat att vara civilminister Ardalan Shekarabi (S) och moderator är Madeleine Westin.
Lunchseminariumet kommer att hållas i Almedalspaviljongen onsdagen den 5 juli klockan 12.
Medverkande i paneldiskussionen:
- Ardalan Shekarabi (S), civilminister
- Maria Masoomi, matvisionär
- Maria Lange, doktorand i kostvetenskap
- Jenny Andersson, ordförande Svensk Fågel
- Helena Nanne, andre vice ordförande MUF
- Henrik Malmrot, förbundsordförande Ung Vänster.