23948sdkhjf

De tar plats i Juniorkocklandslaget

På måndagen presenterades medlemmarna i nya landslaget för juniorer. Nu är siktet inställt på pallplats i VM i Luxemburg nästa år.

På måndagen presenterades det nya Juniorkocklandslaget i Färskvaruhallen i Årsta. Sedan tidigare är det känt att Annie Lundin, Lindeberg bageri och konditori i Stockholm, har utsetts till ny lagkapten. Hon kammade under förra veckan hem guldet i Nordiska Mästerskapen i Lahti i Finland. Coach är Lindor Wink och lagledare är Peter Jelksäter.

I det nya laget ingår även Stockholmskockarna Desirée Jaks hos Agrikultur, Josefine Brolund hos Operakällaren, Eskil Nyberg som arbetar hos Delikatessen samt Andre Edlund från GRO och Victor Magdeburg från Högberga Gård på Lidingö.

Ingår gör även Olle Broström arbetar hos Hotell Stelor på Gotland och Göteborgskockarna Jesper Jakobsson från Heaven 23 och Rasmus Olander som till vardsga arbetar på Upper House.

Nu siktar landslaget på VM i Luxemburg 2018.

Laget är ett forum som tar vara på unga, ambitiösa och kreativa yrkesmänniskor som vill mer. Deras kunskap kommer ställas på sin spets novemeber 2018 då laget ska mäta sig med andra lag från hela världen. Tills dess ska vi jobba hårt för att bemästra ambitionen och kreativiteten och få ner det på tallrikar som domarna kommer att uppskatta, säger Peter Jelksäter, lagledare för Juniorkocklandslaget i en kommentar.

Fram till VM tränar laget i Färskvaruhallen tre dygn i månaden. På tävlingen ska en buffé för 12 personer och 3-rätters varmköksmeny för 60 gäster tillagas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109