Alex Sjögren på väg mot Lyon
Trean i Bocuse Europe i Budapest Alexander Sjögren och Hampus Risberg har packat väskorna, läs lastbilen mot målet i Lyon där de siktar mot topp-placering i världsfinalen.
Den första rätten var vegansk. Sjögrens skapelse var en sprittande upplevelse av nordiska smaker som anrättats med lätt hand med en genomgående tydlig
Podcast med Henrik Norström, president i Gastronomi Sverige:
[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/henrik-norstrom-maten-i-princip-perfekt[/embed]
syra.
Uppgiften till fatpresentationen var att skapa en tolkning den klassiska Lyon-rätten Bressekyckling och skaldjur. Detta kan vid den första tanken tyckas vara udda smaker att kombinera. Sjögren lyckades att skapa en modern rätt, som väl appelerade till den franska traditionen men också hade tydliga svenska referenser.
På tisdag gäller det. Följ tävlingen live via:
http://www.bocusedor.com/
Bocuse som ett maraton, fast längre
[embed]https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/formgivare-med-guld-i-sikte-simon-klenell[/embed]
Den moderne gastronomen är en illusionist, intervju med Simon Klenell, formgivare av, serveringtallrik, uppläggningsfat med mera.