Kockar tävlar i ekomatlagning
På onsdag den 16 november och torsdag den 17 november är det dags för det ekologiskt inriktade kockarna att göra upp om mästartitlarna på Nordic Organic Food Fair. Först tävlar de svenska kockarna, sedan gör vinnarna upp med ekokockar från grannländerna i Nordic Organic Chef of the Year.
Nordic Organic Chef of the Year är tävlingen som korar Nordens Bästa Ekologiska Matlagare och som drivs av föreningen Ekokockar. Tävlingen sker i två etapper för två olika lag på onsdagen avgörs vilka svenska kockarlag som går vidare till Nordic Organic Chef. Varje nordiskt land har utsett sin tävlande, i Sverige görs detta genom tävlingen Årets Ekokock som äger rum dagen innan.
Tävlande lag i Sweden’s Young Organic Chefs of the Year
Lag 1: Stockholms Internationella Restaurangskola –
Louise, Elin & Hanna
Lag 2: Fridhemsgymnasiet, Umeå – Elina, Linnea & Malin
Lag 3: Tannbergskolan, Lycksele – Johanna, Moa & Ebba
Lag 4: Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg – William, Marcus & Edwin
Lag 5: Ryssbygymnasiet – Anton, Jenny & Patri
Lag 6: Lyckseles – Johan, Kristoffer & Natalie
Tävlande kockar i Sweden’s Organic Chef of the Year
• Patrik Sewerin, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal
• Jonas Alvin, Stångs Magasin, Linköping
• Mats-Peter Kristiansen, Spira Foods, Göteborg
• Viktor Arabzadeh, Upper House, Göteborg
• Rasmus Johansen, Clarion Live, Malmö
• Jonas Heimbrand, Gunnebo Kaffehus & Krog, Mölndal
Resultaten komme
r att presenteras här på foodnet.se