Svenska kocklandslaget laddat med tunga meriter
Det har varit pallplats de senaste gångerna det svenska kocklandslaget ställt upp internationella sammanhang. Senast gången de tävlade blev det 2012 Guld i Culinary Olympics, Erfurt i Tyskland och 2010 Silver i Culinary World Cup, Luxemburg. Det är ett laddat och meriterat gäng som packar väskorna för att resa mot Luxemburg där tävlingarna börjar på lördag.
Jonas Franzén – Lagledare
Edin Dzemat – Kock och lagkapten
Fredrik Andersson – Kock
Sebastian Gibrand – Kock
Eddy Zippert Karlsson – Kock
Isak Wiig – Kock
Joel Englund – Kock
Jonas Lagerström – Kock
Anders Oskarsson – Konditor
Helena Henriksson – Konditor
Kalle Bengtsson – Konditor
Det svenska kocklandslaget har åtskilliga meriter i internationella lagtävlingar:
• 2012 Guld i Culinary Olympics, Erfurt i Tyskland • 2010 Silver i Culinary World Cup, Luxemburg • 2008 Brons i Culinary Olympics, Erfurt i Tyskland. • 2006 Silver i World Cup i Luxemburg • 2004 Olympiska mästare, Erfurt i Tyskland • 2003 Guldmedalj Gallerie de Kochkunst, Basel, Schweiz • 2002 Segrare World Cup, Luxemburg 2000 Olympiska mästare, Erfurt, Tyskland •1999 Segrare World Cup, Basel, Schweiz