23948sdkhjf

Expert på slow-food till Mathias Dahlgren

Nu snabbas slow-foodprofilen upp i Sverige . Detta genom att Jacqueline Cavazza har rekryterats till Mathias Dahlgren. Jacqueline har som första svensk erhållit en Bachelor of Gastronomic Science från The University of Gastronomic Science i Pollenzo. – Det känns superspännande att börja, speciellt då jag och Mathias delar många resonemang. De senaste tre åren har jag bott i Italien och på nära håll studerat slowfoodrörelsen. Det är en intressant filosofi som det ska bli kul att jobba vidare med fast ur ett svenskt perspektiv, säger Jacqueline Cavazza, som på börjar sin anställning denna vecka.
– Jacqueline är en unik kompetens på den svenska gastronomiska kartan och kommer att tillföra nya synvinklar och idéer utifrån både ett vetenskapligt och kulturellt perspektiv. Det är fantastiskt att vi lyckats locka henne till oss, säger Mathias Dahlgren.

Jacqueline Cavazza kommer att stärka Matbordet på restaurang Mathias Dahlgren.med sin akademiska bakgrund. Hon kommer även att besöka producenter runt om i Sverige, och framför allt Mälardalen.

The University of Gastronomic Science i Pollenzo, varifrpn Jaqueline Cavazza har sn examen, grundades av Carlo Petrini, som startade den moderna slowfoodrörelsen och är ett universitet som huvudsakligen är inriktat på relationen mellan kultur och gastronomi.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063