23948sdkhjf

Gourmet Food vill skapa nytt matkluster

I ett pressmeddelande berättar Gourmet Food att man nu tar initiativet till nyetablering i Västberga. Tillsammans med FastPartner kommer nya moderna lokaler att byggas på Elektravägen. Anläggningen blir på sammanlagt 6 450 kvadratmeter.
Under mer än 100 år har Slakthusområdet varit en viktig handelsplats för mat i Stockholm. Det är också här som Gourmet Food bedrivit sin verksamhet sedan starten 1983. Men nu sjunger området på sista versen, Stockholms Stad har beslutat att bygga Söderstaden, med närmare 3 000 bostäder på platsen.

Gourmet Food flyttar därför från Slakthusområdet i Stockholm till Nya lokaler i Västberga söder om Stockholm city. Förhoppningen är att kunna etablera ett nytt kluster av livsmedelsgrossister.

– En fördel med Slakthusområdet är att många grossister med olika inriktning handlar av varandra, samlastar och hjälper till med transporter – något som också blir positivt för miljön. Vi hoppas kunna etablera ett nytt kluster av livsmedelsgrossister med liknande synergieffekter i Västberga, säger Lars Bengtsson, vd på Gourmet Food.

Tillsammans med FastPartner kommer Gourmet Food bygga nya moderna lokaler. Anläggningen blir på sammanlagt 6 450 kvadratmeter och kommer att ligga på Elektravägen. Här blir det nybyggnation på 4 120 kvm lager och 1 760 kvm kontor samt en ombyggnation på 570 kvm i redan befintlig fastighet. På taket finns också planer att odla grönsaker.

Andreas Kjörling, www.kjorlingwine.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062