23948sdkhjf

Maya Samuelsson tog brons i Polen

Maya Samuelsson som till vardags är verksam på Vinkällan tävlade nyligen i den polska internationella sommeliertävlingen Chateaux & Domaines Castel Sommelier Cup Poland 2014 där hon vann brons.
Chateaux & Domaines Castel Sommelier Cup Poland 2014 är en ny tävling som syftar till att öka utbytet och kontakten sommelierer i mellan runt om i världen. Under två dagar tävlade sexton sommelierer från olika delar av Europa. Maya Samuelsson representerade Sverige kammade hem en bronsmedalj. Vinnare var holländaren Jan Wilhelm van der Hek och silver van Jakub Pribyl från Tjeckien. De båda har tidigare tävlat i VM.

Maya Saumelsson är till vardags vid Vinkällan i Stockholm som är en av Sveriges sommelierutbildningar. Tidigare i år tävlade Maya i SM p där hon även då var på prispallen och vann brons.

– Jag hade ingen aning om att det skulle gå så fort fram. På fredag reser jag till Geneve för Vinobele, vänder sedan på Arlanda till Estland. Men jag kommer ta det som det kommer och försöka smälta framgångarna. Jag ska göra ett år med stenhård satsning i landslaget. Går det bra kommer jag satsa mer på internationella tävlingar och VM 2019, säger Maya Samuelsson

Andreas Kjörling, www.kjorlingwine.com



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062