23948sdkhjf

Spritmuseum satsar på Den Svenska Synden

Vin och spritmuseum synar tillsammans med konstnären Peter Johansson lust och last, frigjordhet och skam utifrån begreppen Sex och Sprit.
I utställningen vandrar besökarna genom en labyrint av filmer, bilder, tidningsklipp och föremål ur den svenska syndens historia. Från 50-talets kontroversiella filmer som ”Hon dansade en sommar” och ”Sommaren med Monika”, via undangömda Systembolagsbutiker, motböcker och p-piller, fram till det sena 70-talets kultförklarade erotikklassiker ”Fäbodjäntan.”

Den Svenska Synden är en utställning som sätter fokus på det svenska välfärdssamhället där spriten var den främsta källan till skam, samtidigt som den liberala inställningen till Sex var en källa till nationell stolthet.

I samband med utställningen visas också en ny konstinstallation. En lustfylld skog där såväl träd, stenar och djur njuter i fulla drag – skapad av konstnären Lars Brunström efter en idé av konstnärsduon Peter Johansson och Barbro Westling. Vin och spritmuseum ligger på Djurgårdsvägen 38-40 mellan Vasamuseet och Gröna Lund i Stockholm. Museet har öppet dagligen mellan 10-17 och även på tisdagskvällar fram till klockan åtta.

Andreas Kjörling, prisbelönt författare & sommelier

www.kjorlingwine.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063