23948sdkhjf

Baristamästare

Tobias Palm vann nyligen de Svenska kaffemästerskapen, Barista Cup. Tobias kommer att representera Sverige under Barista-VM den 9-12 juni i Italien.
I VM i juni går tävlingen ut på att under femton minuter servera fyra domare espresso, cappuccino och varsin kaffedrink.
Vilket kaffe kommer du använda i finalen?


– Mitt kaffe kommer från Etiopien, det är ett soltorkat specialkaffe. På gården låter vi kaffebären ligga ute i solen för att de ska soltorka, lite likt russin. Detta ger en otroligt fruktig och spännande smak till kaffet.

Hur ser dina förberedelser ut?
– Vi går just nu igenom vad jag gjorde bra samt det som gick mindre bra under presentationen. Sedan fokuserar vi på de punkter vi inte va helt nöjda med och förbättrar dem. Något som alltid går att jobba på är teknik, tydlighet och bryggning.

Vad är ditt mål?
– 

Om jag ska sikta högt så är mitt mål final. Dock så vill jag verkligen känna mig nöjd med min presentation, prestation och hur kaffet smakade på scen.

Hur smakar din signaturdrink?
– Den är tredelad, varje domare serveras tre olika upplevelser med kaffet som bas i varje glas. I en så använder jag mango och kakao.

Tobias är en erfaren barista som bland annat vunnit kaffeprovnings SM, är flerfaldig SM-finalist och som till vardags jobbar i Johan&Nyströms butik vid Mariatorget i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062