Folkets bästa semlor
För tredje året i rad är det återigen dags för svenska folket att rösta fram landets bästa semlor.
I år beräknas svenskarna äta cirka 4,5 miljoner semlor. Men vilka konditorier har landets bästa semlor 2014? Det avgör svenska folket.
– Det är tydligt att semlan är ett bakverk som ligger svenskarna varmt om hjärtat. Förra året besökte 120 000 personer vår kampanjsajt, en ökning med drygt sex procent jämfört med året innan. Omröstningen ger en fingervisning om svenskarnas semmelpreferenser och är ett bra komplement till alla expertutlåtanden, säger Gunilla Blomqvist, marknadschef Foodservice, Arla Foods.
Enligt Årets Konditor 2013, Patrik Fredriksson, efterfrågar de flesta konsumenter en klassisk semla med vetebulle, mandelmassa och grädde. Mandelmassan kan däremot varieras för att ge semlan en annorlunda karaktär. – En trend som råder på landets bagerier är att mandelmassan görs på olika mandelsorter, till exempel med spansk mandel. Maler man dessutom mandlarna olika grovt får semlan en intressant karaktär, samtidigt som man behåller de omtyckta traditionella ingredienserna, säger Patrik Fredriksson.
Bästa semlan 2013
Så här röstade svenska folket förra året:
Stockholm: Lundbergs Konditori
Göteborg: Café Biscotti
Malmö: Conditori Tessina
Uppsala: Café Linné Hörnan
Västerås: ICA Ettan
Örebro: Fröken Brogrens Veranda
Linköping: Borgs Bageri & Konditori
Helsingborg: Fika på Berga
Jönköping: Bernards Konditori,
Norrköping: Kafé Kuriosa