Ny sats för katalansk chark på Kungsholmen
I början av november nyöppnade Xarcuteria, en liten familjär bar specialiserad på charkuterier och drycker i Kungsholmens krogdistrikt i Stockholm.
– Till Xarcuteria ska både riktiga finsmakare och kaffeälskare känna sig välkomna oavsett om de är sugna på en snabb kopp god espresso, en smaktallrik med utvalda charkuterier eller en grillad surdegslevain med tillbehör, säger David Tikka. Xarcuterias stolthet är en handgjord espressomaskinen från Rocket Milano, där kaffet görs på napolitanska passalacqua-bönor.
– Vårt mål är att alltid servera det där lilla extra men i en avslappnad miljö och vi gör nu en stor satsning på baren med utvald öl från små bryggerier och utvalda viner, säger David Tikka.
Bakom Xarcuteria står två bröder, David och Douglas Tikka som under åren blivit fascinerade av charkuterier och tillbringat åtskilliga resor för att hitta de bästa.