23948sdkhjf

Tuffaste startfältet någonsin i Pizza-SM

Den 5 juni, på matfestivalen Smaka på Stockholm, med start 16.00, tävlar Sveriges bästa pizzabagare om titeln Sveriges Pizzamästare inför en namnkunnig jury. Av årets finalister kommer en från Varberg och två från Stockholm.

Pizza-SM arrangeras av tidningen Fast


Food Magazine och syftet med tävlingen är att lyfta fram goda


exempel bland pizzabagarna, deras yrkeskunnighet och


kvalitetsmedvetenhet. – En fantastisk rolig tävling av


flera skäl. För det första är pizzan nästan svensk husmanskost


idag och alla har synpunkter på en bra eller dålig pizza. För det


andra är tävlingen också ett sätt att lyfta fram en yrkesgrupp


som sällan uppmärksammas, säger Anders Örnevall, chefredaktör,


Fast Food Magazine.


I år var det fler än någonsin som


ville vara med och tävla i Pizza-SM. En jury har rest runt och


provsmakat pizzor över hela landet och utifrån det arbetet har tre


finalister vaskats fram. De tre finalisterna är:Adem Tokmak, från Vapiano i


Stockholm, tävlar med bidraget ”Vitello con Rucolla” som bland


annat innehåller kalvkött, pepprig Rucolla och bruschettamix.


Frida Ceveryd, från Stantons


Breareds torg i Varberg, tävlar med bidraget ”Horseradish luxury”


som bland annat innehåller lättrökt lax, wasabifärskost och


riven pepparot.Jonas Karlsson, från Speceriet i


Stockholm, tävlar med bidraget ” Tarte flambé facon Carlsson”,


som bland annat innehåller gräddfil, rökt oxmärg och syrad


vitkål.Under finalen ska de tre finalisterna


dels baka sin egenkomponerade pizza samt en klassisk pizza utifrån


en färdig ingredienskorg. Bedömningen av pizzorna görs av den


namnkunniga juryn Malin Söderström, fd medlem i Svenska


Kocklandslaget och numera krögare på Moderna museet i Stockholm,


Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och


känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock


2008 och fd medlem i Svenska Kocklandslaget. Även 2012 års vinnare


Camilla Seidl och 2011 års vinnare Tony Gerasovski samt Michel


Arvblom, med stora internationella meriter i EM och VM under senare


år sitter med i juryn.Pizza-SM är en årlig återkommande


tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av


tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för


folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete


med Arla, Coca-Cola, Ramlösa Kvarn, Finax, Axfood Snabbgross,


Hällde, PizzaMaster, Tingstad och Campino.


Mer information kontakta Malin


Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller


malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns


på www.pizza-sm.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062