Tuffaste startfältet någonsin i Pizza-SM
Pizza-SM arrangeras av tidningen Fast
Food Magazine och syftet med tävlingen är att lyfta fram goda
exempel bland pizzabagarna, deras yrkeskunnighet och
kvalitetsmedvetenhet. – En fantastisk rolig tävling av
flera skäl. För det första är pizzan nästan svensk husmanskost
idag och alla har synpunkter på en bra eller dålig pizza. För det
andra är tävlingen också ett sätt att lyfta fram en yrkesgrupp
som sällan uppmärksammas, säger Anders Örnevall, chefredaktör,
Fast Food Magazine.
I år var det fler än någonsin som
ville vara med och tävla i Pizza-SM. En jury har rest runt och
provsmakat pizzor över hela landet och utifrån det arbetet har tre
finalister vaskats fram. De tre finalisterna är:Adem Tokmak, från Vapiano i
Stockholm, tävlar med bidraget ”Vitello con Rucolla” som bland
annat innehåller kalvkött, pepprig Rucolla och bruschettamix.
Frida Ceveryd, från Stantons
Breareds torg i Varberg, tävlar med bidraget ”Horseradish luxury”
som bland annat innehåller lättrökt lax, wasabifärskost och
riven pepparot.Jonas Karlsson, från Speceriet i
Stockholm, tävlar med bidraget ” Tarte flambé facon Carlsson”,
som bland annat innehåller gräddfil, rökt oxmärg och syrad
vitkål.Under finalen ska de tre finalisterna
dels baka sin egenkomponerade pizza samt en klassisk pizza utifrån
en färdig ingredienskorg. Bedömningen av pizzorna görs av den
namnkunniga juryn Malin Söderström, fd medlem i Svenska
Kocklandslaget och numera krögare på Moderna museet i Stockholm,
Tommy Myllymäki, silvermedaljör i kock-VM, Bocuse d´Or, 2011 och
känd från TV4s Matresan, och Tom Sjöstedt, vinnare Årets Kock
2008 och fd medlem i Svenska Kocklandslaget. Även 2012 års vinnare
Camilla Seidl och 2011 års vinnare Tony Gerasovski samt Michel
Arvblom, med stora internationella meriter i EM och VM under senare
år sitter med i juryn.Pizza-SM är en årlig återkommande
tävling för professionella pizzabagare. Tävlingen arrangeras av
tidningen Fast Food Magazine, Sveriges största branschtidning för
folk som serverar bra och snabb mat för folk i farten, i samarbete
med Arla, Coca-Cola, Ramlösa Kvarn, Finax, Axfood Snabbgross,
Hällde, PizzaMaster, Tingstad och Campino.
Mer information kontakta Malin
Looft Nyquist, projektledare för Pizza-SM, 0736-82 53 19 eller
malin.l@mentoronline.se . Mer information om tävlingen finns
på www.pizza-sm.se.