23948sdkhjf

Film- och matupplevelse

Den 8 maj är det premiär för mat- och filmklubben Food Film på Kåken i Stockholm.
I samarbete med Zita Folkets Bio kommer Food Film att visa världens bästa filmer om mat. Varje filmvisning kommer att följas av en middagsbjudning på Kåken med den aktuella filmen som tema, och ett samtal med välkända film- och matprofiler.

Food Film drivs av kocken Niklas Ekstedt tillsammans med Anders Rydell och Johan Lindskog på EGG, som sedan tidigare ligger bakom den gastronomiska debattscenen Skafferiet. Food Film kommer visa både dokumentärer, spelfilm och ren konstfilm, nya filmer liksom klassiker – alltid med en koppling till mat.
– Jag har alltid tyckt att biografupplevelsen i sig är ganska torftig. Man har ju aldrig riktigt kommit förbi popcorn och läskstadiet. På Food Film vill vi sätta film i ett roligare sammanhang, där mat- och filmupplevelsen kan mötas, säger Anders Rydell.
– Det har kommit massor med bra matfilmer de senaste åren. På Food Film vill visa ett urval av världens bästa matfilmer, säger Niklas Ekstedt.

Premiärfilmen på Food Film är den hyllade dokumentären ”Jiro Dreams of Sushi”. En dokumentär om den excentriska kocken Jiro Ono, som driver en trestjärnig sushirestaurang med endast tio platser belägen i en av Tokyos tunnelbanestationer.
Filmen visas på Biograf Zita, för att därefter följas av mat och samtal på Kåken. Hedersgäst till premiären av Food Film är Sayan Isaksson, en av världens främsta sushikockar som också ligger bakom restaurangerna Esperanto och Råkultur i Stockholm. I samband med detta hålls ett samtal på scen om japansk matkultur och besattheten av absolut perfektion.

Biljetter kommer kan köpas på Biograf Zita och kostar 200 kronor för mat och film
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08