23948sdkhjf

Svenska finalister klara

Emil Åreng, Rex Bar&Grill i Umeå, och Joakim Olsson, Puta Madre i Göteborg, ska tävla i Diageo World Class, EM för Bartenders i Madrid i slutet av maj.
Under en fullspäckad dag och kväll på First Hotel Reisen tävlade några av Sveriges bästa bartenders om två finalplatser i den prestigefulla tävlingen Diageo World Class. De 17 deltagarna bedömdes utifrån ett flertal kriterier såsom teknik, smak, personlig touch och inte minst presentation.
Konkurrensen bland finalisterna var stenhård och alla gjorde bra ifrån sig men efter att de olika tävlingsmomenten genomförts var det slutligen Emil Åreng och Joakim Olsson som imponerade mest på juryn. Juryn för dagen bestod av Rikard Enell, förra årets vinnare av Diageo World Class Sverige, Deano Moncrieffe, Brand Ambassador för Don Julio i Västeuropa och Max La Rocca, Diageo World Class Ambassador för Europa.
Enligt juryn visade kvällens två vinnare prov på stor kreativitet och skärpa i såväl genomförande som presentation. En genomgående jämn kvalitet, anpassningsförmåga och stor potential var några av nyckelorden när vinnarna korades.

Kvällens ena vinnare Emil Åreng arbetar till vardags på Rex Bar & Grill i Umeå. Hans avgörande tävlingsbidrag var drinken Ingrid Bergman Margarita bestående av Don Julio Tequila, hjortron, OP Anderson, senap, sockerlag och limejuice.
– Det känns jättebra, jag är genuint glad att få gå vidare i en så tung tävling med fantastiskt tufft motstånd. Jag har försökt vara genomgående ödmjuk med det jag gör, det har jag jobbat med hela tiden. Det ska bli fantastiskt kul att komma till Madrid, jag har faktiskt aldrig varit där, säger Emil Åreng.

Joakim Olsson, kvällens andra vinnare arbetar på tequilabaren Puta Madre i Göteborg. Joakims vinnardrink Ewe är en blandning av Don Julio Blanco Tequila, äpplemust, rabarbersyrup, punsch och lime.
– Det är helt överväldigande, jag älskar verkligen det jag gör och jag är så stolt. Det som har fått mig att nå hit är ägarna av Puta Madre som verkligen har investerat i och brinner för tequilan, det är dem som har fått in mig på det spåret. Bättre ägare finns inte, de vill leverera kvalitet, säger Joakim Olsson.
Emil Åreng och Joakim Olsson kommer nu att representera Sverige och tävla mot de övriga finalisterna i Europafinalen som äger rum 28 – 30 maj i Madrid. Där kommer sedan en svensk finalist gå vidare till den globala finalen som hålls 4 – 9 juli på ett kryssningsfartyg i Medelhavet.

Samtliga svenska tävlande:
Andreas Andersson, Boom Boom Room, Halmstad
Christoffer Johansson, Boom Boom Room, Halmstad
Daniel Vestman, Le Rouge, Stockholm
Emil Åreng, Rex Bar & Grill, Umeå
Georgios Kaponis, AG Restuarang, Stockholm
Joakim Carlström, Drinks 20, Göteborg
Joakim Liljekvist, American Table, Stockolm
Joakim Olsson, Puta Madre, Göteborg
Jonaz Leiknez, Miss Sophie/Lounge(s), Göteborg
Marcus Jordansson, Park Village, Stockholm
Michael Tobiasson, Avalon, Göteborg
Nicolas Truedsson, Taverna Brillo, Stockholm
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095