23948sdkhjf

Knivslipning via posten

Nu finns Sveriges första abonnemangstjänst för knivslipning.
Idag underhållsslipar många privatpersoner och även restauranger sina köksknivar själva. Det många inte känner till är att även den bästa kvalitetskniven måste lämnas in till ett sliperi några gånger per år för att grundslipa fram en ny skäregg. Även kännedomen om vart man lämnar in knivar för slipning är låg och för många svenskar är det långt till närmsta sliperi.

Med Knivbrev slipper kunderna själva komma ihåg när det är dags att lämna in knivarna för slipning. Beroende på vald abonnemangsform skickas nya knivbrev hem i brevlådan automatiskt.
– Att grundslipa knivar är ett gediget hantverk och något som privatpersoner inte kan göra själva. Vi rekommenderar privatpersoner att man lämnar in sina köksknivar till ett sliperi för grundslipning ett par gånger per år för att sedan underhålla dem själv med jämna mellanrum. Knivbrevs affärsidé är helt enkelt att göra professionell knivslipning mer tillgängligt för privatpersoner, vart man än bor, säger Mikael Johansson, grundare av Knivbrev.
– Vi har mer än 40 års erfarenhet av knivslipning till bland annat restaurangbranschen och Sveriges kockelit. Nu är målsättningen att även nå ut på privatmarknaden. Idag köper många privatpersoner dyra kvalitetsknivar utan att veta att de behöver grundslipas. Tar man inte hand om sina knivar några gånger per år blir även den dyraste kniven obrukbar, säger Leif Kohlström, tredje generationens knivslipare och delägare i Knivbrev.

Knivbrev.se rekommenderats av kockarna Christian Hellberg, Årets kock 2001 och Tomas Diederichsen, Årets kock 2011 och Årets köttkock 2007.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141