Knivslipning via posten
Nu finns Sveriges första abonnemangstjänst för knivslipning.
Med Knivbrev slipper kunderna själva komma ihåg när det är dags att lämna in knivarna för slipning. Beroende på vald abonnemangsform skickas nya knivbrev hem i brevlådan automatiskt.
– Att grundslipa knivar är ett gediget hantverk och något som privatpersoner inte kan göra själva. Vi rekommenderar privatpersoner att man lämnar in sina köksknivar till ett sliperi för grundslipning ett par gånger per år för att sedan underhålla dem själv med jämna mellanrum. Knivbrevs affärsidé är helt enkelt att göra professionell knivslipning mer tillgängligt för privatpersoner, vart man än bor, säger Mikael Johansson, grundare av Knivbrev.
– Vi har mer än 40 års erfarenhet av knivslipning till bland annat restaurangbranschen och Sveriges kockelit. Nu är målsättningen att även nå ut på privatmarknaden. Idag köper många privatpersoner dyra kvalitetsknivar utan att veta att de behöver grundslipas. Tar man inte hand om sina knivar några gånger per år blir även den dyraste kniven obrukbar, säger Leif Kohlström, tredje generationens knivslipare och delägare i Knivbrev.
Knivbrev.se rekommenderats av kockarna Christian Hellberg, Årets kock 2001 och Tomas Diederichsen, Årets kock 2011 och Årets köttkock 2007.