23948sdkhjf

Dags för lakritsfestivalen

Den 20-21 april är det dags för Lakritsfestival för femte året i rad. Platsen är Annexet vid Globen i Stockholm.
Lakritsfestivalen är Sveriges årliga mötesplats för lakritsälskare, en fest fylld med goda smakupplevelser, spännande aktiviteter och ny kunskap om lakrits. Arrangör av festivalen är Tuija Räsänen som driver egen butik och håller lakritsprovningar.
Lakritsfestivalen anordnades för första gången 2009 då Tuija ville skapa ett event för alla som gillar lakrits. Det var tänkt att bli en samlingsplats för både branschen och lakritsälskarna. Den första festivalen ägde rum i en lokal på Kammakargatan i Stockholm. Att det var en festival som fyllde ett behov blev tydligt då besökarantalet redan det första året översteg 1300.

Året efter anordnades festivalen i lokaler på det större och rymligare Hotell Norrtull och besökarantalet tredubblades till cirka 4000 personer. Även 2011 hölls festivalen på Hotell Norrtull och besökarantalet översteg detta år 5500 personer.
Förra året flyttade festivalen till Münchenbryggeriet tack vare det ökande publiktrycket och drygt 7000 lakritsälskare besökte då festivalen. I år hålls festivalen på Annexet vid Ericsson Globe lördagen den 20 april kl 10-19 och söndagen den 21 april kl 11-18.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11