23948sdkhjf

Arvid Rosengren, en sommelier i världsstoppen

Vid Sommelier-VM, som avgjordes nyligen i Tokyo, utsågs schweizaren Paolo Basso till världen bäste 2013. Svensken Arvid Rosengren kom på en hedrande åttonde plats.
Efter att ha kvalificerat sig till en en av tolv i semifinalen gick dock inte den Svenska Sommelierföreningens kandidat Arvid Rosengren vidare till finalen utan det blev en slutlig åttonde plats.

– Jag är till 80 procent nöjd teoridelen, sa Arvid Rosengren efter semifinalen.

De praktiska delmomenten bestod av mat och dryck i kombination. Övriga moment var bland annat dekantering samt blindprovning.

– Den här gången var det ett oerhört starkt startfält i semifinalen, säger Karina Tholin, Svenska sommelierföreningens ordförande Arvid gjorde oerhört bra ifrån sig och hade ett snyggt rörelsemönster och professionell attityd. Han vann publikens hjärta. Han levererade med ödmjukhet, stor charm och stor kunskap och erfarenhet.

– Vi ska ha klart för oss att Arvid Rosengren är en sommelier i världsstoppen, kommenterade Karina Tholin efter att de tre slutliga finalisterna meddelats. Jag har fått så mycket positiv feedback från oerhört många i AIS-nätverket och alla är mycket imponerade över Arvid Rosengren som person och sommelier.

Två kom Véronique Rivest, Kanada, och trea kom Aristide Spies från Belgien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094