Tom Sjöstedt väljer burgare
På tävlingssajten kan deltagarna välja bland 68 olika ingredienser för att skapa sin egen drömburgare. Listan med ingredienser rymmer fullkornsbröd, lantbröd eller traditionellt hamburgerbröd, olika sorters burgare – 100 % nötkött, kyckling, MSC-certifierad Östersjötorsk eller vegetarisk – samt en lång rad grönsaker, såser, flera sorters ost och andra smaksättare. Deltagarna komponerar och döper sina burgare, och sprider och delar sedan burgaren via sociala medier för att få så många röster som möjligt. De tio burgare som får flest röster går till finalen i Stockholm.
– Svenska folket är väldigt engagerade i vad de vill se på våra menyer. Med My Burger kan de verkligen vara med och påverka. Förra året skapades mer än 15 000 olika burgare i My Burger och tävlingen genererade mer än 60 000 röster. I år har vi även skapat en separat tävlingssajt för mobilen och man kan dessutom tävla på vår Facebook-sida, så vi hoppas naturligtvis på ännu fler bidrag, säger Jeff Jackett, marknadsdirektör på McDonald’s Sverige.
Under finaldagen 22 maj kommer finalisterna själva få presentera sina burgare för juryn, som förutom kocklandslagets Tom Sjöstedt består av fotbollslegenden Glenn Hysén, John Atherton, vd på McDonald’s, Monica Jordan, restaurangchef på McDonald’s Nobelplan i Karlstad och fastfoodbloggaren Christian Nilsson som är med för andra året i rad.
My Burger-sajten nås via mcdonalds.se (www.mcdonalds.se/myburger). Tävlingen pågår 2-29 april och finalen hålls på McDonald’s huvudkontor i Stockholm den 22 maj. Vinnarburgarna kommer säljas en vecka var under perioden 29 oktober till 1 december på samtliga McDonald’s restauranger över hela landet.