23948sdkhjf

Dahl leder Upper House

Krister Dahl, tidigare lagledare för det svenska kocklandslaget, ska leda arbetet för att göra Upper House på Gothia Towers till en av Sveriges bästa restauranger.
Krister Dahl är i dag Executive Chef för samtliga restauranger på Gothia Towers, vilket innebär att han ansvarar för restaurangernas utveckling. Han är ensam i världen om att ha fyra OS-guld i matlagning, varav ett som junior. Vid årsskiftet lämnade han sitt uppdrag sedan åtta år som lagledare för kocklandslaget.

– Det verkligt intressanta med konceptet är att det liknar det gamla värdshuset – det finns ingen gräns mellan mat och logi, allt hänger ihop. Upper House är det moderna värdshuset, fast i en klass för sig, säger Krister Dahl.

Restaurangen kommer att ligga på 25:e våningen och ha plats för 50 sittande gäster. Visionen är att tilldelas två stjärnor i Guide Michelin. Just nu pågår rekrytering av Krister Dahls medarbetare.

Upper House kommer att ha 60 rum i storlekarna 30 m2, 40 m2, 50 m2 och en Grand Executive Suite på 150 m2. Invigningen av Gothia Towers Upper House sker i augusti 2013.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079