23948sdkhjf

Lagrade viner allt trendigare

Men det är inte alla som har möjlighet att lagra viner själva. Var femte svensk skulle vilja lagra viner men har inte plats i hemmet.
Det är framför allt personer mellan 30 och 39 år som är mer intresserade av vinlagring idag än för tre år sedan (30 procent). Även intresset för vin generellt har ökat bland svenskarna – nästan varannan svensk intresserar sig mer för vin idag än för tre år sedan. Allra mest har vinintresset ökat för personer mellan 18 och 29 år, där hela 59 procent anger ett ökat intresse.
Vinintresset skiljer sig mellan män och kvinnor. 23 procent av männen jämfört med 14 procent av kvinnorna skulle vilja lagra egna viner, och intresset för lagrade viner har ökat för var tredje man och var femte kvinna. När det gäller vinintresset generellt är 51 procent av männen mer intresserade idag än för tre år sedan jämfört med 44 procent av kvinnorna.
– Vinintresset växer bland svenskarna och det gör även behovet av att kunna lagra sina viner på rätt sätt. SelStor lanserar Sveriges första vinhotell där vem som helst kan checka in sina viner en längre tid och låta dem mogna i en anpassad och säker miljö. I Europa har företeelsen funnits ett bra tag och nu tar vi trenden till Sverige, säger Michael Fogelberg, grundare av SelStor.

Svenskarnas vinfavoriter: Topp-fem-lista
1. Mogna och lagrade röda viner (23%)
2. Kryddigt och mustigt rött vin (19%)
3. Lätt och friskt vitt vin (13%)
4. Fruktigt och smakrikt vitt vin (11%)
5. Rosévin (5%)

Om statistiken:
Undersökningen är genomförd av CINT på uppdrag av SelStor i februari 2013. 1044 personer i åldrarna 18-80 år från hela landet har svarat på enkäten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064