23948sdkhjf

Handbok i sensorisk analys

Nu finns en ny handbok som handlar om hur man utför sensoriska tester.
Sensorik är ett vetenskapsområde där man använder olika metoder för att med hjälp av syn, lukt, hörsel smak och känsel ta reda på hur exempelvis livsmedel upplevs av olika människor. Resultaten är viktiga för företag som tillverkar livsmedel. Nu finns en ny handbok som handlar om hur man utför sensoriska tester. Den är skriven av tre experter på livsmedelsforskningsinstitutet SIK i Göteborg.

– Handboken är avsedd att vara en lärobok, en uppslagsbok och en inspirationskälla för alla som kommer i kontakt med sensoriska frågeställningar. Från lärare och reklamfolk till människor som arbetar med kvalitet, innovation och produktutveckling, säger Annika Åström som är en av författarna.

De sensoriska upplevelserna av en produkt är helt avgörande för om en produkt ska lyckas och köpas av konsumenten, inte bara en gång utan flera gånger.
– Att kunna mäta och förstå sin produkts sensoriska egenskaper är därför viktigt i utveckling, tillverkning och marknadsföring av produkter. Handboken ger en bra insikt i hur man kan förverkliga detta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062