23948sdkhjf

Samlade restaurangjobb

18 till 22 mars genomför Arbetsförmedlingen i Stockholm en särskild rekryteringsvecka för hotell och restaurang.
Låter jobbet som hovmästare på någon av F12-gruppens restauranger intressant? Eller är du mer sugen på ett jobb i skärgården på Linanäs Skeppskrog? Det är några av många lediga jobb som finns att söka direkt på plats på Arbetsförmedlingens rekryteringsträffar under branschveckan Hotell och restaurang den 18-22 mars. Här finns alla sorters jobb inom hotell och restaurang – från kock till sommarjobb i kassan på McDonalds.

– Det finns behov av arbetskraft i branschen, särskilt erfarna kockar är hett eftertraktade. Det är ett av bristyrkena som vi har identifierat i vår yrkesbarometer. Nu gäller det att locka fler unga till de här yrkena, säger Robert Nyholm, branschstrateg på Arbetsförmedlingen Stockholm Gotland.

Branschveckan Hotell och restaurang är ett årligt återkommande evenemang där arbetsförmedlingar runt om i Stockholms län arrangerar rekryteringsträffar för jobb inom hotell och restaurang. På rekryteringsträffarna får arbetsgivare möta intresserade jobbkandidater direkt på plats för en första kontakt och eventuellt kortare intervju. Det snabbar upp rekryteringsprocessen och ger även de arbetssökande en chans att visa sin personlighet och fallenhet för det aktuella jobbet.

I år är efterfrågan stor på kvalificerad arbetskraft med erfarenhet. Men det finns öppningar även för dem som har begränsad yrkeslivserfarenhet. De lediga platserna spänner över ett brett fält, från exempelvis diskare, kassapersonal, hotellvärdar och städare till serveringspersonal, kockar, kallskänkor, hovmästare, bartender och konditor.

Några av de rekryterande arbetsgivarna som deltar är F12-gruppen, Adlon Hotell, bowlinghallen och restaurangen Imperial Lanes, Mix n’ go, Bockholmen, Planet Food, Max Hamburgare, McDonalds, La Brezza, Linanäs Skeppskrog med flera.

– Vi har något för alla, från jobb som kräver mycket erfarenhet till extrajobb och sommarjobb för de som är nya i branschen eller i början av sitt yrkesliv. Det är kul att vi har sådan bredd i arbetsgivare, från finkrogar till hamburgerrestauranger, berättar Robert Nyholm.

Den som vill ha mer information om jobb inom hotell och restaurang kan även komma på en föreläsning på Arbetsförmedlingen Södermalm på måndag. Där berättar representanter från branschen, bland annat Magnus Bergh från F12-gruppen, om framtidsutsikter, kompetenskrav och de utbildningar som finns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062