23948sdkhjf

Tre nya Michelinstjärnor

I dag presenterades den nya Guide Michelin. Tre nya svenska stjärnrestauranger har tillkommit i årets guide. I Stockholm är Ekstedt och Gastrologik de nya stjärnrestaurangerna. I Göteborg har Sjömagasinet återfått en stjärna.
Både Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg har fortsatt två stjärnor. I Guide Michelin 2013 får Sverige 15 stjärnor, fördelat på 13 restauranger i Stockholm och Göteborg.

- Michelins anonyma inspektörer har gjort ett urval av det bästa Stockholm och Göteborg har att erbjuda. Numera finns också Guide Michelin tillgänglig att ladda ned i de flesta mobiltelefoner, säger Carl Stenson, informationschef för Michelin i Norden.

– Vi är mycket stolta och glada över att vi har bibehållit vår status. Att vi även i fortsättningen har två restauranger med sammanlagt tre stjärnor är ett kvitto på det otroligt bra arbete som vårt team utfört under det senaste året. Vi arbetar vidare för att fortsätta att stärka vår status i sammanhanget. Vi gläder oss över Sveriges tre nya stjärnrestauranger. Tillsammans stärker vi Sveriges status som gastronomisk destination, säger Mathias Dahlgren, vd och kreativ ledare i ett pressmeddelande

Svenska restauranger med stjärna i Guide Michelin 2013
Två stjärnor Stockholm:
Mathias Dahlgren Matsalen och Frantzén/Lindeberg.
En stjärna Stockholm: Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12, Lux Stockholm, samt nykomlingarna Ekstedt och Gastrologik i Stockholm.
En stjärna Göteborg:
Thörnströms Kök, Kock & Vin, 28+, Fond och Sjömagasinet, ny.

Michelin Bib Gourmand
Utmärkelsen indikerar en restaurang som serverar vällagad mat till rimligt pris.
Stockholm:
Brasserie Bobonne, Proviant, Rolfs Kök, Den Gyldene Freden, Pubologi, Ulla Winbladh,
Sjögräs, EAT, som är ny på listan
Göteborg:
Familjen.

Rising Star: Operakällaren, Stockholm och Bhoga,Göteborg.

I Köpenhamn fick Geranium ännu en stjärna , den första kom förra årett och en stjärna tilldelades Kadeau,
I Helsingfors uppmärksammades restaurangen G W Sundmans med Rising Star.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.052