23948sdkhjf

Hederspris till Yann Sahlén

Yann Sahlén, Yasuragi Hasseludden, fick hederspris i World Sushi Cup som avgjordes i Chiba, Japan.
Ingredienserna i Yanns tävlingsbidrag var lax, löjrom, vaktelägg, shitakesvamp och älg. Älgen rönte stor uppmärksamhet bland japanerna, som uppskattade Yanns val av smaker mycket

-Vi är oerhört glada och stolta över att ha Yann i vårt team på Yasuragi. Han tillför mycket med sin skicklighet och sitt nytänkande. Nu har vi ännu mer kunskap med oss hem som vi kan omsätta i praktiken, säger Daniel Pettersson, F&B Yasuragi Hasseludden.

Vann gjorde Pepi Anevski, Danmark, på andra plats kom Jeff Ramsy, USA och tredje platsen gick till Takeshi Matsumoto från Japan.

Syftet med tävlingen är att dela med sig av sin kreativitet och skapa inspiration genom att visa på hur man kan använda lokala råvaror till sushi. Högt på listan står att säkerställa kvalitet- och sanitetkontroll vid sushitillverkning. Eventet är en plattform där nya trender inom sushi skapas. I Japan tar man sushi på högsta allvar och man vet att denna populära rätt har spridit sig världen över. Av den anledningen är det viktigt att säkerställa att sushi, som är en så viktig företrädare för japansk matkultur tillverkas på rätt sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109