23948sdkhjf

Esperanto blev Årets restaurang

Esperanto blev Årets restaurang och Bhoga i Göteborg tog tre priser på White Guide-galan.
På White Guide-galan korades årets bästa restauranger i olika kategorier och de största restaurangupplevelserna
i landet hyllades.
Årets bästa restaurang är enligt White Guide 2013 Esperanto, Stockholm. Esperanto vann dessutom servicepriset. Årets Matupplevelse finns i Skåne, på Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås. Årets Bar heter Bhoga och finns i Göteborg. Bhoga vann dessutom priset som Årets Stjärnskott och Årets Fyrfota Gastronomi. Det nya priset Årets Maritima Gastronomi gick till F12 i Stockholm.

– Den svenska gastronomin växer på alla breddar – av de 507 restaurangerna i årets upplaga av White Guide är hela 93 nya och av dem är 72 helt nya restauranger och de övriga gör en comeback. Samtidigt har antalet restaurangerna som presterar på God Klass och Mycket God Klass ökat med hela 30 procent, förklarar Mikael Mölstad, en av grundarna av White Guide.
– I år har vi fått fler mästarklasskrogar än nånsin tidigare i Sverige. Ändå är den största dynamiken ett trappsteg ner – på det vi kallar gastro-bistroer: restauranger som lagar strålande mat på riktigt bra råvaror i en mer informell tappning. Det visar att den nya
dynamiska matkulturen utvecklas på djupet och bredden, inte bara i spetsen, säger Lars Peder Hedberg, en av grundarna av White Guide.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.145