23948sdkhjf

Restaurangakademien utbildar skolkockar

Restaurangakademien har vunnit upphandlingen om att utbilda kockarna i Stockholms stads skolkök. När de första eleverna anländer till Slakthusområdet nästa vecka står praktisk matlagning som första punkt på schemat.
Restaurangakademien kommer också att utbilda kökschefer inom Stockholms stads verksamheter i sensorik. Sammanlagt handlar det om att ett 120-tal anställda på cirka 60 skolkök som ska genomgå utbildningar hos Restaurangakademien i höst.

Utbildningen delas upp i två steg, ett som handlar om praktisk matlagning för många och matinspiration under ledning av Andreas Hedlund. Steg två leds av Magnus Svensson och handlar om sensorik.
– Här kopplar vi sensoriken till kökschefernas vardag. Det handlar om grundsmaker, kyla, hetta och textur och hur det påverkar upplevelsen av maten. Sensoriken glöms ofta bort i utbildningar, men det är viktigt att diskutera exempelvis varför barn ofta inte gillar texturen på bruna bönor och vad man kan göra för att ändra på den, säger Matthias Pettersson som är utbildningsansvarig på Restaurangakademien.

De första skolkockarna påbörjar sin utbildning den 24 september.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062