23948sdkhjf

Årets Unga Ekokockar korade

Det blev Stockholms Internationella Restaurangskola som vann finalen av årets Unga Ekokockar i Växjö på lördagen.
Efter två timmar och 55 minuters hårt arbete serverade det vinnande laget, bestående av eleverna Lars Brennwald, Fabian Lundberg och Marcus Kvarnström en fantastisk höstinspirerad trerättersmeny med pumpa, högrev och äpplen som huvudråvara i respektive rätt.
Juryns bedömning var ”Fokuserat, välorganiserat teamarbete, som resulterar i rena & fräscha presentationer där råvaran behåller sin tydliga karaktär och smak”
De unga ekokocksvinnarna från Stockholm tävlade mot lag från restaurangskolor i Jönköping, Öland, Bollnäs, Kungsbacka och Lycksele.
Juryn som bedömde tävlingen bestod av lika många kvinnor som män, bland annat av årets kock Klas Lindberg samt vice ordförande i Sveriges kockars förening Ulrika Brydling, som också var juryns ordförande.
Tävlingen sponsras av bland andra Coop Änglamark, Svenska Kockars förening och KRAV.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079