Menigo satsar på skolmat
Våren 2013 lanseras White Guide Junior i samarbete med White Guide. Syftet är att höja intresset för den offentliga gastronomin, att lyfta fram behovet av god och näringsriktig mat till våra barn.– För oss är det viktigt att bidra till att sprida kunskapen om hur ett kök kan vara både kostnadseffektivt och innovativt, säger Thomas Eriksson, affärsområdesdirektör offentliga affärer, Menigo Initiativtagaren Pär Bergkvist kommer nu tillsammans med en handfull anonyma krogrecensenter åka runt till över 250 skolkök i Sverige i jakten på den godaste maten, de duktigaste kockarna och de mest matintresserade rektorerna. White Guide Junior ska dela ut pris i sex kategorier: · Årets Skolrestaurang· Årets Skolkock· Årets Kostchef· Årets Gastronomiska Rektor· Årets Svinn· Årets Skolmatskommun Menigo kommer även att kora ”Årets mest nyskapande skolkök”. Det vinnande köket får en utbildning på Restaurangakademien för att fortsätta sitt nyskapande & kunskapsbyggande.