23948sdkhjf

Maglia öppnar eget

Nu öppnar Robert Maglia sin drömrestaurang - Enoteca Maglia i Majorna i Göteborg.
Robert Maglia har varit frilans i sex år, senast som konsult åt matlagningsstudion Avequia, men satsar nu till 100 procent på sin nya krog Enoteca Maglia i Majorna i Göteborg.
– För Göteborg är detta ett nytt sätt att gå på restaurang. Den har en tydlig italiensk profil, och rustik elegans genomsyrar både mat, inredning och koncept. Det känns redan som om vi har kört krogen i två år – det har varit fullt tryck i tio dagar!
Restaurangen smygöppnade i början av augusti och invigs formellt den 6 september. Det blir också startskottet för lunch- och frukostservering.
– Det låter galet men jag vill göra krogen tillgänglig för alla, alltid, från 7 på morgonen då vi kör italiensk frukost till sent på kvällen.
Det finns också en butiksdel där gästerna kan köpa exempelvis chakuterier, olivolja och Roberts specialrostade kaffe.
– Det är som ett mini-Urban Deli, skrattar Robert och sticker inte under stol med att han hämtat inspiration från den populära stockholmsrestaurangen/butiken.
Det finns ingen skriven meny.
– Vi har en svart tavla där menyn skrivs upp klockan 14 varje dag. Sedan tar vi en bild på den med telefonen och lägger ut den på vår sajt. Dagen innan lägger vi också ut vilka råvaror vi kommer att jobba med nästa dag. Det är lite omständligt att jobba så, men enormt kul och en fantastisk service. Det ger också bra råvaruekonomi eftersom jag alltid säljer slut på det jag köper in. Tar något slut är det bara att sudda!
Robert Maglia är ensam ägare till restaurangen.
– Det är ett drömprojekt för mig eftersom jag har fått helt fria tyglar att göra det jag vill.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078