1900 blir Niklas
– Niklas blir ett lekfullt komplement till min andra krog Ekstedt.
Fokus ska ligga på den rustika maten i all sin enkelhet, serverad i en
livlig bistromiljö med attityd”, säger Niklas Ekstedt som driver restaurangen i samarbete med Stureplansgruppen.Arkitekten Fredrik Nilsby på byrån Dawn of Ideas har tagit fram restaurangens nya form.– Eftersom restaurangen kommer ha ett föränderligt matkoncept så är en grundpelare att inredningen skall vara stabil, men samtidigt en flexibel inramning till maten som serveras. Konceptet tar avstamp i de klassiska bistromiljöerna, men jag har velat tillföra mer personlighet genom materialvalen.” säger Fredrik Nilsby. – Restaurangen skall vara stimmig, öppen och med mycket barhäng – det blir mat i barmiljö, inte bar i matmiljö, avslutar Nilsby.Resan börjar alltså i Norditalien. Om 6 månader åker Niklas på inspirationsresa till en ny plats i världen. Niklas har öppet för både lunch och middag måndagar – fredagar. Lördagar öppet för middag och söndagar stängt.