Brons till Svenska Grillandslaget i BBQ-EM
Det svenska laget tog brons i kategorin desserter i BBQ-EM. 60 lag deltog.
Det tävlas i grillning av revben, nötkött, kyckling, fisk och dessert. Det Svenska Grillandslaget lyckade ta en hedrande tredjeplats i kategorin dessert till vilken man sammanställt en så kallad ”Appel Triology”, bestående av :
-Kanelcheesecake á la Destrooper med karamelliserad grillad äppelskiva
-Äppelkompott med en touch av ingefära serverad med råkräm (vispgrädde med äggula,socker samt vanilj)
-Helgrillat äpple med äppelkaramellsås
Arbetsmeriter Svenska Grillandslaget:
Ulrik Lindelöv, lagledare: Sjömagasinet, Göteborg, 28+, Göteborg. Arbetat med kändiskocken Richard Corrigan, London. Driver idag Lindelöv mat och vinkällare, Alingsås
Peter G Nilsson: Driver PG Nilsson Consulting & Catering i Skellefteå. Catering, inspiration, event med inriktning på mat & grill.
Henrik Stensvad: Köksmästare restaurang Krejsy’s och Classic Café, Gröna Lund.
Emma Lindgren är konditor på Maxi, Alingsås och har framgångsrikt deltagit i SM.