23948sdkhjf

Scandic satsar på Italien

Utvalda Scandic-hotell satsar på temaveckor med italienska delikatesser i september.
Italienska regionen Emilia Romagna, i norra delen av landet, är en given destination för den som uppskattar god mat och gott vin i allmänhet och italienskt dito i synnerhet. Städer som Bologna, Parma, Reggio Emilia och Rimini bjuder på charkuterier, ostar och balsamvinäger. Från pastans förlovade land har Scandics kockar hämtat inspiration till septembers italienska temaveckor, där också italienska gästkockar ger sina bästa tips på plats på utvalda hotell.

Med start den 3 september inleds de italienska temaveckorna på utvalda Scandichotell i Stockholm och Göteborg. Under våren var ett drygt tiotal av Scandics kockar och restaurangchefer på en inspirationsresa till regionen Emilia Romagna. Sedan dess har de, tillsammans med sina italienska kollegor, arbetat fram unika menyer lagade av delikatesser hämtade direkt från norra Italien. Scandics sommelierer har också valt ut de bästa vinerna att ackompanjera läckerheterna.

- Det känns väldigt spännande med det italienska gästspelet här på Scandic Park. Vi kommer bland annat att servera en fantastisk fyrarätters meny, som inleds med antipasto och avslutas med ost och dessert. Naturligtvis har pasta en framskjuten plats också, säger Nina Ström, Food & Beverage Manager på Scandic Park vid Humlegården i Stockholm.

Det italienska gästspelet genomförs på Scandics utvalda restauranger i Stockholm (Scandic Park, Scandic Victoria Tower, Scandic Ariadne och Scandic Infra City) och Göteborg (Scandic Crown).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078