23948sdkhjf

Svamp, tryffel och lav på Mathias Dahlgrens nya temameny

Höstens nya temameny på Mathias Dahlgren Matsalen på Grand Hôtel i Stockholm handlar om svamp, tryffel och lav. Och fotokonst.
– Temamenyn i Matsalen är en alternativ upplevelse om fem rätter till den längre menyn Det naturliga köket. Det är speciellt riktat fokus på något i naturen som intresserar oss lite extra just nu. Det är ett sätt för oss själva att ständigt utmana den egna kreativiteten och samtidigt visa något nytt och spännande för våra gäster, säger Mathias Dahlgren, vd och kreativ ledare.
Mathias Dahlgren Matsalen har sedan öppningen 2007 erhållit en rad utmärkelser och är en av endast två svenska restauranger som har två stjärnor i Guide Michelin.

Den nya fotokonsten som pryder väggarna från den 4 september, när den nya menyn presenteras, anknyter till temat. Bilderna är tagna av fotograf Magnus Skoglöf som sedan tidigare har jobbar med Mathias Dahlgren. Bland annat har Magnus tagit matbilderna i den prisade kokboken ”Det naturliga köket”.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062