23948sdkhjf

McDonald´s fortsätter med bondebesök

McDonald’s utökar nu programmet ”Öppna gårdar”, fjolårets satsning på att lyfta fram villkoren för, och betydelsen av, svenskt jordbruk.

Årets första besök drog igång hos bonden Håkan Knutsson i Fågelmara. Håkan Knutsson är en av de över 1000 bönder som levererar mat till McDonald’s i Sverige.Ytterligare 14 besök återstår på andra gårdar runt om i landet. Programmet handlar om att ge både gäster och politiker möjligheten att följa matens väg - från bondens gård till restaurangbordet - och lära sig mer om svenskt jordbruk. För McDonald’s handlar programmet om att säkra sina framtida leveranser av svenska råvaror.– Öppna gårdar handlar även om transparens kring våra råvaror och om böndernas villkor för att producera svenska jordbruksprodukter av hög kvalitet. Vi fick otroligt positiv respons från de riksdagsledamöter, lokalpolitiker och gäster som deltog när ”Öppna gårdar” genomfördes i höstas. Vi är beroende av att det finns lokala råvaror att tillgå och vill bidra till att stärka den svenska jordbruksproduktionen, säger McDonald’s inköps- och kvalitetsdirektör Patrik Holm-Thisner.– McDonald’s initiativ med Öppna gårdar ger mig möjligheten att visa matens ursprung för gästerna och samtidigt berätta för dem om varför det är viktigt att det även i framtiden finns svenska lantbrukare som producerar den mat vi äter, säger Håkan Knutsson.McDonald’s är idag restaurangbranschens enskilt största inköpare av svenskt nötkött och även en stor inköpare av andra lokala jordbruksprodukter som mjölk. All mjölk som McDonald’s säljer på sina restauranger idag är ekologisk mjölk från Arlabönder runtom i Sverige. Sedan 1995 har McDonald’s serverat ekologisk mjölk producerad av svenska bönder på sina restauranger i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094