Matkassen gör entré på Statoil i Uppsala
Statoil samarbetar kring matkassen med Axfood som packar matkassen med matvaror. Maten står kyld tills man väljer att hämta upp den vilket gör att den är säker för påverkan från väder och vind.
– Genom kundundersökningar har vi tagit reda på hur man lagar sin vardagsmat. Många har svarat att det är svårt att få inspiration och tid till gemensamma middagar alla vardagar i veckan. Deras erfarenhet är att fyra middagar är det bästa. Det ger dessutom utrymme för att hoppa över att laga mat själv någon dag i veckan då man hellre vill äta ute eller köpa hem färdiglagad mat, säger Michael Johansson.
Alla familjer ser olika ut, men utgångspunkten är att Matkassen ska räcka till ett normalhushåll på fyra personer i fyra dagar. Alla matkassar innehåller recept som är enkla att följa. Måltiderna är alltid provlagade innan och testade av en testpanel. Middagsklubben lanserades under våren i Stockholmsområdet men utökas nu till ytterligare fyra orter; Uppsala, Enköping, Västerås och Örebro.
– Vår målsättning är att Middagsklubben ska vara kundernas genväg till den goda maten. Alla rätter tar mellan 20-40 minuter att laga vilket ger mer tid över för familjens övriga aktiviteter. Med matkassen blir det helt enkelt en flexiblare vardag, säger Michael Johansson.