23948sdkhjf

Matkassen gör entré på Statoil i Uppsala

– Fördelen med vårt upplägg är att man slipper vänta på att matkassen ska levereras hem till dörren mellan vissa tider. För att spara tid planerar man själv när man plockar upp matkassen på våra fullservicestationer. Kanske på väg hem från jobbet, innan fritidsaktiviteten eller när man ändå ska tanka eller tvätta bilen. Det blir då också mindre påverkan på miljön att hämta upp den när man ändå är ute och kör än att den levereras per bil som kör runt till alla adresser, säger Michael Johansson, koncept- och innovationschef, Statoil Fuel & Retail Sverige.

Statoil samarbetar kring matkassen med Axfood som packar matkassen med matvaror. Maten står kyld tills man väljer att hämta upp den vilket gör att den är säker för påverkan från väder och vind.

– Genom kundundersökningar har vi tagit reda på hur man lagar sin vardagsmat. Många har svarat att det är svårt att få inspiration och tid till gemensamma middagar alla vardagar i veckan. Deras erfarenhet är att fyra middagar är det bästa. Det ger dessutom utrymme för att hoppa över att laga mat själv någon dag i veckan då man hellre vill äta ute eller köpa hem färdiglagad mat, säger Michael Johansson.

Alla familjer ser olika ut, men utgångspunkten är att Matkassen ska räcka till ett normalhushåll på fyra personer i fyra dagar. Alla matkassar innehåller recept som är enkla att följa. Måltiderna är alltid provlagade innan och testade av en testpanel. Middagsklubben lanserades under våren i Stockholmsområdet men utökas nu till ytterligare fyra orter; Uppsala, Enköping, Västerås och Örebro.

– Vår målsättning är att Middagsklubben ska vara kundernas genväg till den goda maten. Alla rätter tar mellan 20-40 minuter att laga vilket ger mer tid över för familjens övriga aktiviteter. Med matkassen blir det helt enkelt en flexiblare vardag, säger Michael Johansson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063