Tomas Diederichsen till Fazer
Tomas Diederichsen blev Årets kock 2011, och har tidigare arbetat på Ulfsunda Slott.Från och med i höst kommer han att fokusera på att utbilda och inspirera Fazers kockar för att höja nivån hos företagets 220 restauranger runt om i Sverige. Tomas kommer också att agera mentor för kockarna i Fazer Culinary Team och Fazer Culinary Professionals, som utvecklar morgondagens recept och luncher. Utöver det blir hans ansvar att leda utvecklingen av en än så länge hemlig satsning som även den fokuserar på dagens viktigaste mål - lunchen. – Det ska bli väldigt kul att börja arbeta på Fazer igen. Det är ett bra företag som verkligen satsar på att utveckla sina restauranger kontinuerligt. Jag kommer arbeta med att sätta konceptet för framtidens lunch. Idag är det svårt att hitta en bra lunch, ofta betalar man mycket för något som inte smakar något särskilt. Och så slänger man i sig maten. Vi lägger alldeles för lite tid på lunchen idag och det tycker jag bör förändras, säger Tomas Diederichsen.