F/L ökar takten
Den 14 juni stänger Frantzén/Lindeberg efter en sagolikt framgångsrik vår som krönts av 20:e-placeringen på listan 50 Best. Men det är inte semester som hägrar för krögarparet, istället byggs det intensivt för att hinna få klart alla nyheter till öppningen den 16 augusti.Den nuvarande vinkällaren och lilla matsalen ska byggas om till kök. Det skissas även på ett havskräftsakvarium, det nya konditoriet och en tork- & köttkyl som kommer att byggas i fönstret. I det nuvarande öppna köket byggs en öppen grill och ett rôtisserie. Den nya större köksytan medför att restaurangens köksbrigad kan utökas från dagens åtta kockar till elva.Restaurangen kommer att minska från nuvarande 25 till 17 sittande gäster.– Som kock känns det här nästan overkligt. Det är en dröm att få laga mat under dessa nya förutsättningar. Planerna har funnits en längre tid, men det är först nu som vi tagit oss tid till förändringsarbetet i praktiken. Jag har ett favorituttryck som gällt under de år vi haft öppet. Jag säger det igen — nu kör vi!, säger Björn Frantzén.För fösta gången kommer F/L också att servera lunch, dock endast på lördagar.Samarbetet med producenter och leverantörer kring egen uppfödning och egna trädgårdar kommer att profileras tydligare under hösten.– Vi är extra stolta över våra 4 månaders Silvergöks Marankycklingar uppföddapå kärnmjölk av Patrik och Zandra Johansson samt våra Dorperlamm från InaEriksson. Lamm som är uppfödda enbart på gräs och havsalger. Våra Linderödssvin har också fått lägga på sig och mognat ordentligt under året, fortsätter Björn Frantzén och Daniel Lindeberg.Här är alla nyheter på F/L:• Nytt kök• Konditori• Rotisserie• Havskräftsakvarium• Öppen grill• Fler kockar• Rökugn• Tork & köttkyl• Lunchöppet på lördagar• Ny webbsida & filmen f/l ”Kitchen upgrade”