F/L ökar takten
Att vila på lagrarna har aldrig varit något för Daniel Lindeberg och Björn Frantzén. Nytt kök, konditori, öppen grill och havskräftsakvarium är några av nyheterna på F/L till hösten. Dessutom: öppet för lördagslunch och tre nya kocktjänster.
Den nuvarande vinkällaren och lilla matsalen ska byggas om till kök. Det skissas även på ett havskräftsakvarium, det nya konditoriet och en tork- & köttkyl som kommer att byggas i fönstret.
I det nuvarande öppna köket byggs en öppen grill och ett rôtisserie. Den nya större köksytan medför att restaurangens köksbrigad kan utökas från dagens åtta kockar till elva.
Restaurangen kommer att minska från nuvarande 25 till 17 sittande gäster.
– Som kock känns det här nästan overkligt. Det är en dröm att få laga mat under dessa nya förutsättningar. Planerna har funnits en längre tid, men det är först nu som vi tagit oss tid till förändringsarbetet i praktiken. Jag har ett favorituttryck som gällt under de år vi haft öppet. Jag säger det igen — nu kör vi!, säger Björn Frantzén.
För fösta gången kommer F/L också att servera lunch, dock endast på lördagar.
Samarbetet med producenter och leverantörer kring egen uppfödning och egna trädgårdar kommer att profileras tydligare under hösten.
– Vi är extra stolta över våra 4 månaders Silvergöks Marankycklingar uppfödda
på kärnmjölk av Patrik och Zandra Johansson samt våra Dorperlamm från Ina
Eriksson. Lamm som är uppfödda enbart på gräs och havsalger. Våra Linderödssvin har också fått lägga på sig och mognat ordentligt under året, fortsätter Björn Frantzén och Daniel Lindeberg.
Här är alla nyheter på F/L:
• Nytt kök
• Konditori
• Rotisserie
• Havskräftsakvarium
• Öppen grill
• Fler kockar
• Rökugn
• Tork & köttkyl
• Lunchöppet på lördagar
• Ny webbsida & filmen f/l ”Kitchen upgrade”