Klassiska rätter hetast vid Arlandabröllop
- Vi har haft mycket bröllopspar här sedan vi öppnade, men för fem år sedan satte vi upp en särskild meny eftersom det var många som frågade efter en satt meny med tårta till dessert, säger restaurangchef Susanne Hagelin på Stockholm Fisk.Mellan 400 och 500 par gifter sig på Arlanda varje år, och Stockholm Fisk har i snitt ett bröllopssällskap i veckan. Dessa är mycket varierade, allt ifrån paret som haffar två vittnen på Arlanda och sedan äter supé till en hel familjefest som samlas för att fira och vinka av brudparet. Plats finns för över 200 personer. En del väljer också att komma till Arlanda kvällen innan resan och övernatta på Radisson Blu Skycity efter middagen. Det vanligaste är dock att man firar med en lunch tillsammans med den närmaste familjen.– I och med att man valt att gifta sig på Arlanda vill man ha det lite enklare, men det händer att vi dukar upp med linne och blommor på bordet, fortsätter Susanne.Lagom till restaurangens tioårsjubileum har restaurangen tagit fram en "greatest hits" bröllopsmeny, det vill säga de rätter som flest par har beställt genom åren. Den består av en generös löjromstoast, ångad torsk med hummer och syrade bondbönor och bröllopstårta. Det är alltså klassiskt som gäller, trots att man genom åren gjort försök med lite mer avancerade rätter.- De flesta väljer förstås fisk med tanke på restaurangens inriktning. Löjrom är omåttligt populärt, jag tror att folk gärna vill ha något svenskt inför utlandsresan, igenkänningsfaktorn är viktig. Nummer två på förrättslistan är toast skagen. När det är norrlänningar som gifter sig byter de ofta ut torsken mot en rätt med röding.Susanne tycker att det roligaste med att ha många bröllop är den personliga kontakten med gästerna.– Jag pratar mycket med dem under planeringen, det blir en annan typ av kontakt än med affärsresenärer och kontakter. Trots att det är på en flygplats är det viktigt för mig att de får ett personligt mottagande. Sedan är det så häftigt när ett bröllopspar kommer gående genom restaurangen och får alla blickar på sig, deras energi smittar av sig på de andra gästerna också!/Lena Ilkjaer