23948sdkhjf

Grand de Garlic vann hamburger-SM

Idag avgjordes Hamburger-SM i Kungsträdgården i Stockholm. Vinnare blev Frida Pettersson från Luleå med sin Grand de Garlic.

För sjätte året arrangerade Max Hamburger-SM. Genom åren har vinnarburgarna innehållit smaker som gruyèreost, sparris, pepparrot och salami. Vid två tillfällen har vinnarburgaren fallit juryn i smaken så pass att den hamnat på Max meny.Årets tema var Grand de Luxe och finalistburgarna har innehållit nya


spännande ingredienser som västerbottenost, ruccola, parmaskinka och


kantareller. De fem finalisterna tillagade och serverade sina hamburgare inför en


jury bestående av bland annat Klas Lindberg, årets kock 2012, Max vd


Richard Bergfors och hamburgerälskaren Martin Melin.- Årets finalister har verkligen vågat laborera med smaker, vilket vi i juryn värderar högt. Men det fanns en som verkligen stack ut och fångade oss, nämligen Frida Pettersson med sin Grand de Garlic, säger Richard Bergfors, vd på Max och ordförande i juryn för Hamburger-SM.-Det känns jätteroligt att juryn bestående av hamburgerexperter gillade min burgare, säger Frida Pettersson från Luleå. Jag skickade in mitt recept som en chansning och nu står jag här på stora scenen! Nu håller jag tummarna för att jag även får se den på Max meny i framtiden!Första pris är ett resepresentkort till ett värde av 20 000 kr.Receptet på vinnarburgaren Grand de Garlic:Nyckelingredienser: Lökringar, jalapeños, smält cheddar & baconIngredienser: Hamburgerbröd, hamburgerkött, isbergssallad, ost, tomat, bacon, smält cheddar, jalapeños, två lökringarDressing: Green & garlicGör så här: Först bottenbrödet, sedan dressing (green&garlic) sallad, tomat, hamburgerköttet, smält cheddarost, lökringarna, jalapeños, bacon, cheddarost bröd. (friscobröd)

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111