Mitt Kök - on the road again
Mat- och vinkännaren Jens Dolk och tvåan i världens största kocktävling Bocuse D´Or, Tommy Myllimäki. Under resan smakar och lyfter de fram olika regioners specialiteter, traktens bästa råvaror och livsmedel. Tittarna får varje onsdag-lördag i Nyhetsmorgon
matlagningstips som passar i sommarvärmen. Dessutom möter Jens och Tommy passionerade matproducenter och andra matprofiler som kan bidra till att bjuda på traktens bästa smakupplevelser.
Mitt köks Sverigeresa är också ett kringresande matevent. På varje ort slår Jens och Tommy upp portarna till det mobila restaurangkök som de reser landet runt med tillsammans med sitt team. Här tillagar de varje onsdag-lördag en festmåltid över öppen eld, baserad på regionens bästa råvaror. Måltiderna dukas upp både för projektets samarbetspartners och för människor som vill testa de lokala delikatesser som finns att bjuda på på respektive plats. Det blir också seminarier där lokala matfrågor diskuteras, och varje lördag hålls en matmarknad där producenter möter konsumenter, samtidigt som det blir underhållning, scenprogram och lunchservering i Jens och Tommys regi.
Mitt köks Sverigeresa startar i Stockholm i samband med ÅF Offshore Race och fortsätter sedan till Visby under Almedalsveckan. Turnén fortsätter sedan till Piteå, stannar till vid Härnösands stadsfestival och Storsjöyran i Östersund, och gör sedan ett besök i Helsingborg innan den avslutas i Göteborg i samband med Way out west-festivalen.
Här är Sverigeresans turnéstopp:
v. 26, 27-30 juni, Stockholm, i samband med ÅF Offshore Race.
v. 27, 4-7 juli, Visby, i samband med Almedalsveckan.
v. 28, 11-14 juli, Piteå.
v. 29, 18-21 juli, Härnösand, Mellanholmen, i samband med Härnösand Stadsfestival.
v. 30, 25-28 juli, Östersund, i samband med Storsjöyran.
v. 31, 1-4 augusti, Helsingborg, Gröningen.
v. 32, 8-11 augusti , Göteborg, i samband med Way out West.