23948sdkhjf

Rapsgris på Harrys

Nu kör även restaurangkedjan Harrys med rapsgris à la Scan.
En av rätterna på Harrys sommarmeny är rapsgris tournedos. Rapsgrisen är en innovation från Scan. Köttet från rapsgrisen är märkbart saftigare, mörare och mer smakrikt än vanligt griskött; tack vare en bättre fettbalans med högre andel nyttiga, omättade fetter som Omega 3. Detta uppnås på helt naturlig väg genom att grisarna äter svensk rapsolja som en del i fodret.

- Rapsgrisen är suverän att lågtemperatursteka och få riktig mör, köttet blir väldigt saftigt, gott och smakrikt, säger Pierre Zevenwacht, inköpschef och meny ansvarig, Harrys.

Till rätten rapsgris tourneddos används en benfri kotlettrad som är delad på längden och lågtemperaturstekt för att bli riktigt saftig. Den skärs upp så att det blir en rejäl tournedos på cirka 180 gram, som får en snabb grillning innan servering för att ge ett snyggt mönster på köttet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11